Popoldne za zdravje v KS Boštanj

Nazaj

Popoldne za zdravje v KS Boštanj

Pred koncem leta hitimo uresničiti še zadnje dogodke iz programa dela za leto 2023. Na zadnji novembrski dan smo izpeljali s sodelovanjem Centra za krepitev zdravja ZD Sevnica Popoldne za zdravje v KS Boštanj

O osteoporozi smo veliko pomembnega izvedeli iz televizijskega pogovora z Dušo Hlade Zore, dr. med., (posnetek smo dobili iz arhiva TVS SLO), o prehranskih dopolnilih nas je poučila mag. dietetike Dominika Češek, ogroženost za osteoporozni zlom v naslednjih letih sta z računalniško metodo FRAX ugotavljali viš. m. s. Elica Krajnc in Marjana Krajnc – obe članici društva, pritisk in srčni utrip je merila Teja Žarn, dipl. m. s., dipl. fiziot. Nika Stopinšek pa je animirala prisotne, da se udeležijo delavnic Vaje ravnotežja, ko bodo spet organizirane. In kaj sta počeli vodji? Predsednica društva Milena Jesenko in vodja CKZ Jožica Vidmar, dipl. m. s., sta orisali namen in cilje dejavnosti, ki ju vodita. Razdelili smo informativno gradivo, tudi odlično publikacijo Vse, kar moramo vedeti o osteoporozi. Za administrativne zadeve pa je poskrbela še Erika Bibič, tajnica društva.

Na srečanju nas je bilo 48, precej več, kot smo pričakovali, česar smo bili izjemno veseli. Ob tem pa gre še iskrena zahvala vodstvu OŠ Boštanj, ki nam je prijazno dalo na voljo dve učilnici in tehnično podporo.  

Žal pa ni šlo vse, kot smo si želeli in napovedali. Deloval je Murphyjev zakon: »Če kaj lahko gre narobe, bo narobe tudi šlo«. V okvari je bil aparat zdravstvenega doma za UZ merjenje kostne mase na petnici, pa smo si hoteli izposoditi tistega, ki ga imajo na naši Zvezi, a glej ga, zlomka, tudi ta se je pokvaril, preden smo ga odpeljali iz Ljubljane. Tako še enkrat prosimo za razumevanje vse, ki so prišli na dogodek prav zaradi napovedi te presejalne meritve.

Milena Jesenko,

Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje

Popoldne za zdravje v KS Boštanj
Popoldne za zdravje v KS Boštanj

Stopite v stik

Uradni podatki

Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje

Modri

Cert ID: 0072/00076

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje
Matična številka: 1187708000