Obetaven začetek

Nazaj

OBETAVEN ZAČETEK

Začetek novega društvenega leta je obetaven. Telovadba poteka na vseh štirih lokacijah, pridno nabiramo načrtovane dnevne korake – v pohodniški skupini ali posamič, izvedli pa smo tudi 1. OSTEO KLUB.

Povabili smo lokalnega pridelovalca konoplje in pripravkov iz nje Janka Pirca, lastnik trgovine Konoplja osvobaja. Predstavil nam je široko uporabnost te stigmatizirane rastline od pradavnine naprej, ki je ljudem dajala  hrano, obleko, papir, gradbeni material, gorivo, zdravila … Medicina ima, tako Pirc, »še vedno za mamilo, a kljub temu postaja simbol družbe in pravica posameznika, da si sam pridela zdravilo ali rekreativno mamilo.« Kar precej vprašanj smo mu zastavili in zaključili z ugotovitvijo, da so med resnicami, zmotami in uporabo Cannabis sative še vedno vijugaste poti, vsak se na osnovi čim več védenj sam odloči, katera resnica mu je bližja.

Zanimanje in obisk prvega osteo kluba je bil nad pričakovanji, tako da bomo z veseljem pripravili še dva načrtovana v tem letu, ko bomo povabili kozmetičarko in frizerko.

OBETAVEN ZAČETEK

Stopite v stik

Uradni podatki

Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje

Modri

Cert ID: 0072/00076

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje
Matična številka: 1187708000